Έπαινος στη Βοιωτή συγγραφέα Καρίνα Βέρδη από την Unesco

Έπαινος στη Βοιωτή συγγραφέα Καρίνα Βέρδη από την Unesco

Τιμητικούς επαίνους απένειμε ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς Πολιτισμού και Τεχνών, για το έτος 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου Ομίλου UNESCO, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών χειροκρότησαν θερμά τις επιλεγμένες πρωτοβουλίες που πρώτευσαν σε πνευματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Οι «Ιστορίες της θάλασσας», σε ανθολόγηση και επιμέλεια της συγγραφέως-ποιήτριας Καρίνας Βέρδη, από τις εκδόσεις Κύμα έλαβαν τιμητική διάκριση. Ζωγραφιές παιδιών του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος περιλαμβάνονται στην έκδοση, σε μια πρωτοβουλία της Βοιωτής ποιήτριας, αναδεικνύοντας το παράδειγμα των ίσων ευκαιριών και ενός κόσμου που συναντιέται συμβολικά μέσα σε μια πολιτιστική μήτρα.

Η Καρίνα Βέρδη κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας, δώρισε δύο αντίτυπα της έκδοσης στη βιβλιοθήκη της Δομής Αστέγων, που είναι ένας χώρος ο οποίος εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του Ομίλου, κύριο Μαρωνίτη.