Απολογισμός Γιορτής Λήξης Σχολικής Χρονιάς 2015-2016

Απολογισμός Γιορτής Λήξης Σχολικής Χρονιάς 2015-2016

Απολογισμός Γιορτή Λήξης της Σχολικής Χρονιάς 2015-2016

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στις 9:00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Πέτρινη Αυλή του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2015-2016 των μαθητριών του Ιδρύματος.

Στην γιορτή παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κκ Σεραφείμ Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καράμπελας και μόνιμος εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Γκίκας, ο τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. και νυν Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπακούρης, ο Σύμβουλος Ταμίας του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Πέτρος Χατζηιωάννου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και Ειδικός Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Βοεράκος η Ειδική Σύμβουλος κ. Λίτσα Νικολάου Σμοκοβίτη, το Ομότιμο Μέλος της Εφορείας Κυριών κα Ρούσσα Γερογιάννη  η Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κα Εύα Σταμάτη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Α’ Διαμερίσματος κ. Γκόλφης Νικήτας, η Διαμερισματική Σύμβουλος και εθελόντρια του Ιδρύματος κα Ρένα Δαριώτη, γονείς, φίλοι, δωρητές και εθελοντές του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κος Νίκος Γκίκας και η Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, η οποία αναφέρθηκε στο εικαστικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο για τις μαθήτριες του Δημοτικού μας με τίτλο «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα και ρατσισμός».

Στην γιορτή βραβεύτηκαν οι μαθήτριες που αρίστευσαν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τα «Αριστεία Κουφογιάννη» ενώ παράλληλα δόθηκαν τα βραβεία στην μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Ιδρύματός μας Γεωργίου Ρεδιάδη για την προσπάθεια, επιμέλεια και πρόοδο που επέδειξαν οι μαθήτριές μας, και το βραβείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματός για την επιτυχή φοίτηση των μαθητριών μας στα Ειδικά Σχολεία.

Η γιορτή συνεχίστηκε με την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης με τίτλο «Θάλασσα Γη και Ουρανός Το Χρώμα και το Φως» αφιερωμένη στο Ελληνικό τοπίο και στην μαγεία του Ελληνικού φωτός μέσα από τα ποιήματα του Ελύτη του Σεφέρη και του Ρίτσου. Τα παιδιά με την παράσταση αυτή μας ταξίδεψαν και η πέτρινη αυλή πλημμύρισε από χρώμα, φως και όμορφα συναισθήματα.

Τέλος προσφέρθηκε μπουφές με εξαιρετικά εδέσματα προσφορά των Σχολών Μωραΐτη, των κρεοπωλείων «Υιοί Σ. Στραβαχιλλέα, Χαλδαίος Τζανής και του Πυροσβεστικού Σταθμού του Πειραιά.