Γιορτή Λήξης Σχολικής Χρονιάς 2017

Γιορτή Λήξης Σχολικής Χρονιάς 2017

Γιορτή Λήξης Σχολικής Χρονιάς 2017

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στις 08:30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Πέτρινη Αυλή του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2016-2017 των μαθητριών του Ιδρύματος.

Στην γιορτή παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κκ Σεραφείμ Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καράμπελας και μόνιμος εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Ιδρύματος, o Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο τέως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Καρύδης,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Γκίκας, ο τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. και νυν Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπακούρης, ο Σύμβουλος Ταμίας του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Πέτρος Χατζηιωάννου, οι Ειδικοί Σύμβουλοι  του Ιδρύματος κκ  Στέλιος Βοεράκος και Διονύσης Καλαμάκης,  ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και Ειδικός Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Κουβάτσος,  το Ομότιμο Μέλος της Εφορείας Κυριών κα Ρούσσα Γερογιάννη , η Διαμερισματική Σύμβουλος και εθελόντρια του Ιδρύματος κα Ρένα Δαριώτη, o κ. Μαρίνος Τσάμης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, γονείς, φίλοι, δωρητές και εθελοντές του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κος Νίκος Γκίκας, και η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας Αναστασία Κατσιλιέρη.

Στην γιορτή βραβεύτηκαν οι μαθήτριες που αρίστευσαν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τα «Αριστεία Κουφογιάννη» ενώ παράλληλα δόθηκαν τα βραβεία στην μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Ιδρύματός μας Γεωργίου Ρεδιάδη για την προσπάθεια, επιμέλεια και πρόοδο που επέδειξαν οι μαθήτριές μας, και το βραβείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματός για την επιτυχή φοίτηση των μαθητριών μας στα Ειδικά Σχολεία.  Η απονομή βραβείων ολοκληρώθηκε με την τίμηση της κας  Ιουλίας Ρεδιάδη για την πολυετή εθελοντική της προσφορά στον χώρο της εκπαίδευσης από την μαθήτρια Δ’ Δημοτικού Γουόρκου Ασφάν  Μπαμλακ με έργο που φιλοτέχνησε η ίδια.

Η γιορτή συνεχίστηκε με την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης με τίτλο «Φτάσε όπου δεν μπορείς» αφιερωμένη στις Παγκόσμιες Ημέρες της Μητρικής Γλώσσας, της Νεολαίας, του Παιδιού Κορίτσι, του Χορού, της Μίμησης, της Αγκαλιάς, της Φιλίας, του Νερού, Κατά των Πυρηνικών Δοκιμών. Τα κορίτσια μέσα από την μουσική, τον χορό, την παντομίμα μας ευαισθητοποίησαν σε θέματα που αφορούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και μας παρακίνησαν να έχουμε μια πιο ενεργή στάση στην αντιμετώπισή ή προβολή τους.

Τέλος προσφέρθηκε μπουφές με εξαιρετικά εδέσματα προσφορά των εταιρειών:

  • Ιωνική Σφολιάτα
  • Coca Cola
  • Παγωτά Kayak
  • Super Market Βασιλόπουλος
  • Group Halaris Τήνου
  • Φούρνος Προκόπης και των εθελοντών
  • Υιοί Στραβαχιλλέα, κα Χαρίκλεια Μπερκουλάκη, κα Μαρία Μακεδών και ο κ. Αναστασίου.

Το βεστιάριο του κ. Φραγκιαδάκη επιμελήθηκε και διέθεσε δωρεάν τις παραδοσιακές στολές.