Διαδικτυακή συνάντηση OLYMPIANS & Διακεκριμένων Αθλητριών του Handball με τα κορίτσια του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος

Διαδικτυακή συνάντηση OLYMPIANS & Διακεκριμένων Αθλητριών του Handball με τα κορίτσια του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος

Την Τρίτη 08/04/2021 στις 6:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση OLYMPIANS & Διακεκριμένων Αθλητριών του Handball με τα κορίτσια του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος. Η ημέρα επιλέχθηκε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού προώθησης της Ανάπτυξης και της Ειρήνης.

Δώσαμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενίσχυσης των μεταξύ μας δεσμών, επιδεικνύοντας τις λευκές μας κάρτες ως συμβολική κίνηση της White Card που χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία της Ειρήνης.

Κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου εκατοντάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ανά τον κόσμο σηκώνουν «Λευκή Κάρτα» επιβεβαιώνοντας τον θετικό αντίκτυπο του αθλητισμού στις κοινωνικές αλλαγές και την παγκόσμιας ειρήνη.

H συνάντηση διοργανώθηκε από το πρόγραμμα Make Place For One More Woman, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος ΟΧΕ και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος Marketing και Επικοινωνίας ΕΣΟΑ κ. Γιάννης Σταθόπουλος σε συνεργασία με την κα Ερασμία Λάσκαρη, η οποία αποτελεί τον σύνδεσμο του προγράμματος με την Ομοσπονδία του Handball.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος ΕΣΟΑ, Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης και εμπνεύστρια του προγράμματος “Make Place for Οne Μore Woman” κα Βούλα Κοζομπόλη, οι Οlympians του Handball κυρίες Άννα Ψαθά, Ελένη Ποιμενίδου, Βάσω Σκάρα, Γεωργία Δωροθέου, και Ελένη Νικολή όπως και οι διακεκριμένες αθλήτριες και αγωνιζόμενες σε Πρωταθλήματα του Εξωτερικού κυρίες Λένα Ευαγγελίδου, Λαμπρινα Τσάκαλου, Αγνή Ζηγούρα.

Από πλευράς Χατζηκυριακείου  Ιδρύματος συμμετείχαν η Δ/ντρια Παιδικής Προστασίας κα Αναστασία Κατσιλιέρη, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Εύη Τζελά και ο καθηγητής Φυσικής κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος που ανέλαβε την σύνδεσή μας μέσω προτζέκτορα και φυσικά μαθήτριες του Ιδρύματος που συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα όπως το Handball βόλλευ, μπάσκετ, τένις κ.λ.π.

Στην συνάντηση οι αθλήτριες μοιράστηκαν πολλές προσωπικές τους ιστορίες. Γεγονότα ορόσημα στην καριέρα τους όπως η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες που με συγκίνηση περιέγραψαν το κλίμα.

Έδειξαν στα κορίτσια με το παράδειγμά τους, ότι ακόμα και σε ανδροκρατούμενες θέσεις – επαγγέλματα, μπορεί να διαπρέψει μια γυναίκα, αρκεί να το θέλει.

Τέλος μοιράστηκαν με τις μαθήτριες πως βιώνουν την σημερινή κατάσταση με τον κορονοϊό και τόνισαν τις διαφορές που έχει το άθλημα της χειροσφαίρισης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την υπέροχη αυτή εμπειρία