Εθελοντισμός

Οι υπηρεσίες των  Εθελοντριών και Εθελοντών είναι το πολυτιμότερο δώρο για ένα οργανισμό.

Προσφέρουν τον χρόνο τους, την αφοσίωση, την αγάπη και επηρεάζουν θετικά όχι μόνο την λειτουργία ενός χώρου αλλά και τις ζωές παιδιών και εργαζομένων.  Οι εθελοντές δεν αντικαθιστούν του εργαζομένους αντίθετα συμπληρώνουν την δουλειά των επαγγελματιών επιτελώντας παράλληλες δραστηριότητες, αντίστοιχες με τις ανάγκες.

Δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα επιλέξει κάποιος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, απ’ τη στιγμή που γίνεται μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος. Η αλληλεπίδραση αυτή δρα εποικοδομητικά και στον ίδιο προσωπικά καθώς  ο εθελοντισμός καλλιεργεί την συνεργασία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνείδηση, δημιουργεί ψυχική ικανοποίηση, σφυρηλατεί χαρακτήρα με αρχές και αξίες.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Αποτελεί αίτημα των καιρών μας. Δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο γιατί προβάλλει το ομαδικό συμφέρον έναντι του ατομικισμού.

Οι εθελοντές είναι πολύτιμοι αρωγοί στην επίτευξη τους οράματος του Ιδρύματος καθώς τους διακρίνει  η επιθυμία της ανιδιοτελούς  προσφοράς και το πάθος της δημιουργίας.

Η ενεργοποίηση των εθελοντών μας γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και σύμφωνα με την διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους. Ο εθελοντής μπορεί να εργαστεί στο σπίτι του ή στο Ίδρυμα ανάλογα με τον τρόπο που έχει επιλέξει.

Οι εθελοντές, πάντα με την εποπτεία των επαγγελματιών του χώρου, μπορούν να συνεισφέρουν στους παρακάτω τομείς:

  • Εκπαίδευση: π.χ ενισχυτική διδασκαλία,  δημιουργική απασχόληση, συνοδεία παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες, εφόσον ο εθελοντής φέρει την ιδιότητα που απαιτεί η ανάλογη θέση.
  • Οικιακή Οικονομία : σίδερο,  ράψιμο (απλές μεταποιήσεις), τακτοποίηση τραπεζαρίας.
  • Εκδηλώσεις: Ανάλογα με την δεξιότητα ή το ταλέντο του εθελοντή μπορεί να συμβάλει π.χ. στην διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου ή πασχαλινού bazaar. ( παρασκευή γλυκών, κατασκευές, διακόσμηση, ζωγραφική, πλέξιμο, ράψιμο, κάλυψη βαρδιών κατά την διάρκεια διεξαγωγής του παζαριού, ).
  • Γραμματειακή Υποστήριξη: καταχωρήσεις σε υπολογιστή, αρχειοθέτηση.
  • Χειρονακτικές εργασίες: μεταφορές, στήσιμο εξοπλισμών, τακτοποιήσεις χώρων.

Εάν θέλετε και εσείς να γίνετε εθελοντής στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, ελέγξτε αν υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη αυτή την εποχή, ενημερωθείτε από τα δρώμενα των εθελοντών και αν ακόμη ενδιαφέρεστε,

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά,  να ανταλλάξουμε απόψεις και  ιδέες.