Επίσκεψη Πρόεδρου & Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Επίσκεψη Πρόεδρου & Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

O Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, Ιωάννης Βοϊδονικόλας, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Προϊστάμενος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νικήτας Κανάκης, επισκέφθηκαν το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο, να συνομιλήσουν με τα παιδιά και να τους μοιράσουν δωράκια και ευχές για τις γιορτές.

Σε συζήτηση με την Διευθύντρια του Ιδρύματος, κα Κατσιλιέρη, ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ τόνισε ότι σκοπός του οργανισμού είναι να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για μία μελλοντική συνεργασία, με σκοπό την απλούστευση και εν τέλει τη λύση των κοινωνικά σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των παιδιών αυτών.

Λίγα λόγια για την ΚΟ.Δ.Ε.Π.
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) αποτελεί ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου .
Επιχορηγείται για συγκεκριμένες δράσεις, που σκοπό έχουν την οργάνωση λειτουργιών ή δραστηριοτήτων και την παροχή υπηρεσιών συναφών ή συνδεόμενων με τις αρμοδιότητές του Δήμου Πειραιά που της έχουν εκχωρηθεί, με βάση το Διετές Πρόγραμμα που έχει συνάψει με αυτόν.
Σκοπός της είναι η μέριμνα για όλα τα κοινωνικά προβλήματα των Δημοτών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μεταξύ άλλων η φροντίδα για την περίθαλψη, σίτιση, ένδυση των απόρων και αστέγων Δημοτών, η φροντίδα για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης, καθώς και η εν γένει εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που στοχεύουν στην μέριμνα και υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η έδρα της είναι στον Πειραιά, Ζωσιμαδών 11, όπως και οι διάφορες εγκαταστάσεις της όπου εξυπηρετούνται οι δράσεις της.