Βράβευση του Ιδρύματος από την Λέσχη Αρχιπλοιάρχων

Βράβευση του Ιδρύματος από την Λέσχη Αρχιπλοιάρχων

Βράβευση του Ιδρύματος από την Λέσχη Αρχιπλοιάρχων

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά είναι οι Πρόεδρος Δ.Σ. Χ.Ι.  Νίκος Γκίκας, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Μαρίνος Τσάμης, Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, Μέλος Δ.Σ Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Σπύρος Ραδίτσας.

 

Η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2016, σε μία σεμνή τελετή  στην αίθουσα ΕΞΑΝΤΑ, βράβευσε τον Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για την συνεισφορά του στην κοινωνία, στον τομέα της Παιδικής Προστασίας.

Η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη συνδικαλιστικό σωματείο, ιδρυθέν το 1982, με σκοπό πέρα της προβολής των ζητημάτων της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας την ηθική και πνευματική ανάπτυξη των μελών της καθώς και την ανάπτυξη του αισθήματος αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα της τελετής άνοιξε  η χορωδία του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και συνοδεία στο πιάνο του κ. Πύρρου Γεώργιου Μαρματάκη. Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με ομιλίες και παρουσιάσεις του έργου των αντίστοιχων φορέων.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Γκίκας, ο τέως πρόεδρος κ. Γεώργιος Μπακούρης,  ο Σύμβουλος Ταμίας κ. Πέτρος Χατζηιωάννου και η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας κα Αναστασία Κατσιλιέρη.

Ο κ. Μαρίνος Τσάμης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων μίλησε για τις δράσεις της Λέσχης, ο κ. Δημήτριος Μηνδρινός, Β΄Αντιπρόεδρος έκανε αναφορά στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Κοσμήτορας της Λέσχης ενημέρωσε για το έργο του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος.

Στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Νικόλαο Γκίκα  απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους της Λέσχης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε για τον ξεχωριστό τίτλο που του αποδόθηκε καθώς και για την εξαίρετη  συνεργασία της Λέσχης με το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα καθώς και για την σταθερή στήριξη της  στο έργο του Φορέα. Μίλησε για το οικογενειακό κλίμα  που επικρατεί στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα αλλά και για τον αλτρουισμό με τον οποίο εργάζονται εθελοντές, εργαζόμενοι αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να υλοποιήσουν το όραμα του Ιδρυτή που δεν είναι άλλο παρά η προστασία κοριτσιών που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες.

Η τελετή έκλεισε με τις καλύτερες  των εντυπώσεων από τους  παρευρισκομένους  που ήταν εξέχουσες προσωπικότητες του  επιχειρηματικού και ναυτιλιακού κόσμου.