Δελτίο τύπου – Μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19

Δελτίο τύπου – Μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19

Το  ΧΑΤΗΖΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων έχει εναρμονίσει την καθημερινή του λειτουργία σύμφωνα με τα μέτρα  του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης.

Με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα πραγματοποιεί διαγνωστικό έλεγχο του COVID-19  σε εργαζόμενους και παιδιά για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες διασποράς του ιού.

Eφαρμόζει μια σειρά  προληπτικών μέτρων υγιεινής με κύριο μέλημα την ασφαλή συνύπαρξη παιδιών και εργαζομένων.

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους, παιδιά και επισκέπτες εφόσον βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο
 • Τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους για την απρόσκοπτη και ευρεία χρήση τους
 • Συχνός εξαερισμός και συστηματική απολύμανση των γραφείων και των κοιτώνων
 • Ενημερωτικό σεμινάριο προς τους εργαζόμενους από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ν. Πλατανισιώτη σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης ενός κρούσματος Covid-19 και οδηγίες για την τήρηση προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού
 • Ενημέρωση των παιδιών για την τήρηση κανόνων προσωπικής τους υγιεινής και καλλιέργεια αισθήματος ατομικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στους αγαπημένους τους.
 • Για την αποφυγή συγχρωτισμού:
  –  Πάρθηκαν χωροταξικά μέτρα στις αίθουσες μελέτης, στην τραπεζαρία, στους κοιτώνες
  –  Eφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση και τηλεργασία, όπου κρίνεται αναγκαίο.
  –  Διακόπτεται η παραλαβή μεταχειρισμένων ειδών
 • Διαμόρφωση αναρρωτηρίου του οποίου η λειτουργία ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό.
 • Διαρκής επικαιροποίηση όλων των προτεινόμενων προστατευτικών μέτρων της Πολιτείας από την Επιτροπή Παρακολούθησης των μέτρων που συστάθηκε από την αρχή της πανδημικής κρίσης και αποτελείται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενους του Ιδρύματος.

  Μέσα σε ένα κλίμα ομαδικότητας, συνεργασίας και αισιοδοξίας το Χ. Ι., με την στήριξη φίλων και συνεργατών του,  συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά και στις οικογένειες τους  προσδοκώντας για όλους μας την όσο το δυνατόν ομαλότερη έξοδο από αυτή την πανδημία.