Φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το ίδρυμα μας φιλοξένησε και φέτος ανήλικα παιδιά από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η φιλοξενία αυτή αποτελεί πλέον  θεσμό για το Ίδρυμά μας και είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής.

Τα παιδιά είναι ορφανά πολέμου, παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, πολύτεκνοι ή αριστούχοι μαθητές. Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα και την Σύρο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, να έχουν μερικές μέρες διακοπτών και απόλυτης ξενοιασιάς.

Την Τετάρτη 08/09/2017 τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας σε συνεργασία με τα παιδιά και τους  συνοδούς, ως ανταπόδοση για την φιλοξενία που τους παρέχεται από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, πρόσφεραν μία βραδιά παραδοσιακού «κεμπαπ» σε εργαζόμενους  και παιδιά του Ιδρύματος.

Δημιουργήθηκε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, πρόσφορο για να γίνουμε όλοι μια μεγάλη συντροφιά. Μεγάλοι και μικροί έπαιξαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Παρόμοιες συνευρέσεις μόνο θετικές επιρροές μπορούν να έχουν στις ζωές όλων μας.  Είναι μία δυναμική διαδικασία αλληλεπίδρασης και αμοιβαίας αναγνώρισης και συνεργασίας ανάμεσα σε άτομα  διαφορετικών εθνικών ομάδων που επιτυγχάνεται με το μοναδικό τρόπο που υπάρχει: την γλώσσα της αγάπης.