«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ευστράτειου Σπουδαστηρίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ευστράτειου Σπουδαστηρίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ευστράτειου Σπουδαστηρίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

Μία πραγματικά ξεχωριστή και πρωτότυπη  γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2013-2014 πραγματοποίησαν οι μαθήτριες του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ευστρατείου Σπουδαστηρίου με την θεατρική παράσταση Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πειραιά Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, ο κ. Κωνσταντίνος Ζουρδός, από τη Δ/νση Παιδείας και εκπρόσωπος του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου,  ο κ. Κώστας Κιμπιζής, Μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, η κα Ρένα Δαριώτη, Νεοεκλεγείσα Διαμερισματική Σύμβουλος Πειραιά, ο κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, επίτιμος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και Ειδικός Σύμβουλους του Χ.Ι,  η Πρόεδρος του Σωματείου για την Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος κα Νατάσσα Clive Βρέκοσι καθώς και χορηγοί, γονείς των μαθητριών, εθελοντές και φίλοι του Ιδρύματος.
Ξεχωριστή στιγμή  ήταν η καθιερωμένη βράβευση των μαθητριών μας, οι οποίες έλαβαν αριστεία εις μνήμην Ζήση Κουφογιάννη και βραβεία προόδου, επιμέλειας και προσπάθειας εις μνήμην του εκλιπόντος Προέδρου του Ιδρύματός μας Γεώργιου Ρεδιάδη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί των Βουλευτών Α’ Πειραιώς και Νήσων  του Σύριζα κου Θοδωρή Δρίτσα και της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Κατσαφάδου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Στρουμπούλης καλωσόρισε τους καλεσμένους και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ένταξη του Κεντρικού Κτιρίου Λειτουργίας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική».
Τα παιδιά για άλλη μία φορά ενθουσίασαν τους θεατές με τον ευρηματικό τρόπο που παρουσίασαν  αυτό το κλασσικό παραμύθι. Με τα λιτά και αφαιρετικά σκηνικά δόθηκε έμφαση στο σπουδαίο λόγο του κειμένου αλλά και στους υπέροχους σχηματισμούς που δημιουργούσαν με τα σώματά τους οι μαθήτριες σαν άψογοι επαγγελματίες στην σκηνή.

Η γιορτή έκλεισε με έναν ωραίο μπουφέ στην διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εντυπώσεις από τις μοναδικές στιγμές που μοιράστηκαν.

Τα παιδιά του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, κατέθεσαν ένα κομμάτι της ψυχής τους και μας μετέφεραν με τον πιο συγκινητικό τρόπο το μήνυμα του μικρού πρίγκιπα: την ευθύνη απέναντι σε εκείνους που αγαπούμε ή μας αγαπούν. Τη σημασία της προσωπικής επαφής που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων και τα συναισθήματα που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα της σχέσης αυτής. Ό,τι βιώνουμε όλοι καθημερινά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα με την επαφή μας με τα παιδιά, ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα με κατάθεση ψυχής.