Τα παιδιά μας

Τα παιδιά μαςTo Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά που περικλείει με την απαράμιλλη στοργή και αγάπη ενός αληθινού γονιού, κορίτσια από 6 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Καθημερινούς προβληματισμούς όπως ο ρουχισμός, η διατροφή, πιθανές ασθένειες, η μελέτη των μαθημάτων, η κάλυψη των μαθησιακών αναγκών, η ψυχολογική στήριξη, η καλλιέργεια ιδιαίτερων κλίσεων, η ψυχαγωγία των παιδιών, στους οποίους καλείται μια συνηθισμένη οικογένεια να δώσει λύση, είναι θέματα που αντιμετωπίζονται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο και τη συνδρομή επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Μέσα από το αστείο, το πείραγμα, τη συμβουλή, την επίπληξη, τη σύγκρουση και τη συμφιλίωση, τα παιδιά διαισθάνονται το πηγαίο ενδιαφέρον με το οποίο τους περιβάλλει το προσωπικό.

Θέλουμε τα παιδιά μας να αισθάνονται ότι δεν στερούνται δυνατοτήτων ή ευκαιριών γι’ αυτό το λόγο παράλληλα με την ιατρική τους φροντίδα, την εκπαίδευση ή την ψυχαγωγία τους, είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε οικονομικά και ηθικά στην εκπλήρωση των ονείρων τους για να βγουν ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 18 ετών τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου ολοκληρώνουν το βασικό κύκλο ζωής τους στο Ίδρυμα και τυπικά αποφοιτούν, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό που συνέταξε ο ίδιος ο Ιδρυτής, ο Ιωάννης Χατζηκυριακός. Όμως οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται με τις επιτυχίες των κοριτσιών μας σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλές.

Τέλος υπάρχει πρόβλεψη από τον Ιδρυτή για παροχή γαμήλιου επιδόματος στα κορίτσια που παντρεύονται.

Στόχος μας είναι να εκπληρώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, το ρόλο ενός γονέα που νοιάζεται για την ανατροφή του παιδιού του και φιλοδοξεί να βγάλει χρήσιμα μέλη και πάνω απ’ όλα καλούς ανθρώπους για την κοινωνία.

Η μεγαλύτερη ανταπόδοση για μας στο Χατζηκυριάκειο είναι ότι το κάθε παιδί γνωρίζει ότι ακόμα και μακριά από το Ίδρυμα, οποιαδήποτε στιγμή χρειασθεί βοήθεια και συμπαράσταση στη ζωή του, το Χατζηκυριάκειο είναι στο πλάι του, ένας στοργικός γονιός, φίλος και συνοδοιπόρος στη ζωή του.