Φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα από 28/08 – 03/09/2014

Φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα από 28/08 – 03/09/2014

Φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα από 28/08 - 03/09/2014

Στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για την περίοδο 28/08/14-03/09/2014 φιλοξενήθηκαν 22 παιδιά και δύο συνοδοί από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η φιλοξενία αυτή αποτελεί 10ετή θεσμό για το Ίδρυμά μας και είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής.

Τα παιδιά είναι ορφανά πολέμου, παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, πολύτεκνοι ή αριστούχοι μαθητές. Η επιλογή τους γίνεται από τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε χρόνο έρχονται διαφορετικά παιδιά με διαφορετικούς συνοδούς.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ναυτικό Μουσείο του Πειραιά. Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να διασκεδάσουν στο Allou Fun Park και να περιηγηθούν στον Πειραιά και την Αθήνα με το τουριστικό λεωφορείο Ηop On Hop Off. Στις 3/9/14 έφυγαν για να συνεχίσουν τις διακοπές τους φιλοξενούμενα στη Σύρο από το Δήμο Ερμούπολης.

Το Σάββατο 30/08/2014, τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας σε συνεργασία με τα παιδιά και τους συνοδούς, ως ανταπόδοση για την φιλοξενία που τους παρέχεται, πρόσφεραν μία βραδιά παραδοσιακού «κεμπάπ» στους εργαζόμενους και τα παιδιά του Ιδρύματος.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος κ. Χορέν Ντογραματζιάν, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Στρουμπούλης, ο δημοσιογράφος της αρμενικής εφημερίδας Αzad Or, ο κ. Χατσίκ Χατζατουριάν μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος, η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας κα Αναστασία Κατσιλιέρη, και το προσωπικό του Ιδρύματος. ‘Όλοι μαζί απήλαυσαν το πρόγραμμα με τα παραδοσιακά τραγούδια και όργανα που είχαν προετοιμάσει τα παιδιά με την επιμέλεια των συνοδών τους κκ Γκαζαριάν Λένα- Θεολόγος και Σαργκζιάν Γκαγιανέ – καθηγήτρια αγγλικών.

Κάθε χρόνο από αυτό το αντάμωμα των παιδιών, των φίλων λαών, δεν αποκομίζονται παρά αισθήματα χαράς, συγκίνησης και σεβασμού και νιώθουμε πολύ τυχεροί που γινόμαστε κοινωνοί ενός τέτοιου πολυετούς δεσμού.