Το Ladies Run στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το Ladies Run στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Ευχαριστούμε θερμά το Ladies Run που βρέθηκε κοντά στα παιδιά του Ιδρύματος και στηρίζει το έργο μας.

Η χάλκινη νικήτρια του τελευταίου Ladies Run Στέλλα Αλεξανδρίδου, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης και ο Χρήστος Παϊκόπουλος από το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ πρόσφεραν, εκ μέρους όλων των Ladies που συμμετείχαν στην διοργάνωση του Οκτωβρίου του 2017, έναν σύγχρονο ψηφιακό προτζέκτορα και έναν συνοδευτικό υπολογιστή για την καλύτερη αξιοποίηση του με πολυμέσα.

Tα κορίτσια που μένουν στο ίδρυμα είχαν μόλις σχολάσει και οι φωνές τους γέμιζαν το προαύλιο. Η διευθύντρια παιδικής προστασίας του Χατζηκυριάκειου, Αναστασία Κατσιλιέρη, υποδέχτηκε την ομάδα του Ladies Run στα προκατασκευασμένα κτίρια που βρίσκονται κρυμμένα πίσω από τον επιβλητικό όγκο του ιστορικού οικοτροφείου. Σημειώνεται ότι από τον σεισμό του 1999 το κεντρικό Κτίριο του Χατζηκυριάκειου κρίθηκε ακατάλληλο για την διαβίωση των παιδιών. Με την εκκένωση του κτιρίου, το Οικοτροφείο και οι Διοικητικές Υπηρεσίες μετεγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς λυόμενων σπιτιών, στον περιβάλλοντα χώρο. Σήμερα προχωρούν οι εργασίες και με την ενίσχυση του ΕΣΠΑ και αισιοδοξούμε ότι το οικοτροφείο θα ξαναλειτουργήσει σύντομα στην παλιά του μορφή.

Όπως μας είπε ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης, «ήταν μια ακόμα ανάμνηση για εμάς, μετά την πρόσφατη επίσκεψη μας στο καμμένο Λύρειο Ίδρυμα, ότι οι οικότροφοι και οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα αυτά συναντούν αλλεπάλληλες δοκιμασίες και έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο κουράγιο».

Μετά από μια μικρή κουβέντα με την Αναστασία Κατσιλιέρη που ανέτρεξε στην τεράστια ιστορία και προσφορά του Ιδρύματος, έφτασε το φορτηγάκι του ΔΕΣΜΟΥ που έφερε την προσφορά των Ladies. Η ομάδα του Ladies Run μετέφερε τον εξοπλισμό στο σαλόνι όπου τα παιδιά συγκεντρώνονται για τις ομαδικές τους δραστηριότητες.

Όπως σημειώνει στην ευχαριστήρια επιστολή της εκ μέρου του Διοικητικού Συμβουλίου η διευθύντρια παιδικής προστασίας του Ιδρύματος, “ο προτζέκτορας θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος Spark του οργανισμού Hellenic Hope. Στόχος του προγράμματος είναι η τεχνολογική εκπαίδευση σε παιδιά από μη προνομιούχο περιβάλλον”.

Κλείνοντας, η Lady runner Στέλλα Αλεξανδρίδου είπε: «Είναι αληθινά σημαντικό να στηρίζουμε και να προβάλουμε τις δράσεις κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών, πόσο μάλλον όταν αφορούν στο γυναικείο φύλο. Χαίρομαι πολύ που και εγώ συνείσφερα με τη συμμετοχή μου στο Ladies Run και που γνώρισα από κοντά τους ανθρώπους και τις προσπάθειες του Χατζηκυριάκειου ιδρύματος».

 

Xatzikiriakio-ladies-run
Xatzikiriakio-ladies-run-2