Δωρεές

Χρηματικές Δωρεές:

Το κοινωνικό έργο που προσφέρει το “Χατζηκυριάκειο” βασίζεται στην δική σας ανιδιοτελή υποστήριξη και αγάπη. Το έργο μας στηρίζεται κυρίως σε δωρεές ιδιωτών, εταιριών και λοιπών οργανισμών.

 

Τα τελευταία χρόνια, το κόστος λειτουργίας με την τωρινή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, έχει αυξηθεί σημαντικά.Το «Χατζηκυριάκειο» έχει ανάγκη από οικονομική ενίσχυση και ζητάμε τη στήριξή σας.

 

Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση του σκοπού του Ιδρύματος γίνονται με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα Γραφεία του Ιδρύματος , ή τοποθετούνται σε ξεχωριστό φάκελο η κάθε μια, μέσα  σε ειδικό κουτί «Κερματοσυλλέκτη» που τοποθετείται σε κοινωνικές εκδηλώσεις με φροντίδα του Ιδρύματος.

 

Για κάθε δωρεά ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη του Ιδρύματος.

 

Εάν θέλετε να στηρίξετε και εσείς το έργο του «Χατζηκυριάκειου» μπορείτε εύκολα, με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Τρόποι Δωρεάς:

Λογαριασμοί:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:

Αρ. Λογ. 189/296008-74

IBAN: GR6401101890000018929600874

SWIFT: BIC ETHNGRAA

EFG Eurobank Ergasias:

Αρ. Λογ. 0026.0076.52.0100752194

IBAN: GR4102600760000520100752194

SWIFT: ERBKGRAA

Alpha Bank:

Αρ. Λογ. 253-002101-024135

IBAN: GR87 0140 2530 2530 0210 1024 135

SWIFT: BIC CRBAGRAA

Πειραιώς:

Αρ. Λογ. 5103-013414-035
IBAN: GR31 0172 1030 0051 0301 3414 035

SWIFT: BIC PIRBGRAA

Παρακαλούμε μετά την κατάθεσή σας στην Τράπεζα να επικοινωνείτε με το ίδρυμα (Tηλ: +30  210 45 15 387, εσωτ: 2) για να μας δώσετε τα πλήρη στοιχεία σας για την έκδοση βεβαίωσης δωρεάς. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε με φαξ το καταθετήριο της τράπεζας με τα πλήρη στοιχεία σας (Φαξ: +30  210 45 37 629 ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@xatzikiriakio.gr).

Πάγια εντολή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στο +30 210 45 15 387, εσωτ: 2 προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις λεπτομέρειες για έκδοση πάγιας εντολής στην τράπεζά σας, με σκοπό την στήριξη του έργου μας.

Το ποσό και η συχνότητα χρέωσης ορίζεται από εσάς ενώ σας παρέχεται η δυνατότητα με ένα απλό τηλεφώνημα στα γραφεία  μας, να κάνετε ανάκληση της πάγιας εντολής, όποτε εσείς επιθυμείτε.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 2472/97 (με την με αρ. 990/19-7-2000 Απόφαση του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) γνωστοποιεί στους δωρητές και εθελοντές του ότι τηρεί, χωρίς τη σύμπραξη τρίτων, Αρχείο Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με βάση τις κείμενες διατάξεις.

Στηρίξτε το Χατζηκυριάκειο απευθείας μέσω της εφαρμογής e-banking της τράπεζας σας, από την άνεση του σπιτιού σας.

Από την εφαρμογή της τράπεζας σας, που έχετε εγκατεστημένη στην κινητή συσκευή σας, επιλέξτε νέα συναλλαγή (new transaction) και στην μεταφορά χρημάτων μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε δωρεά απευθείας στο Χατζηκυριάκειο.

Ισχύει για:

 • Eurobank
 • Alpha Bank
 • Πειραιώς

Στηρίξτε μας με δωρεά μέσω απλής ταχυδρομικής επιταγής στη Κλεισόβης 18, Πειραιάς 18538.

Παρακαλούμε στην αιτιολογία αναφέρετε το όνομα σας και το τηλέφωνο σας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Καταστηματάρχες / Επιχειρήσεις

Το Χατζηκυριάκειο εκτιμάει βαθύτατα όλες τις επιχειρήσεις που επέλεξαν να φιλοξενήσουν κάποιον από τους κερματοσυλλέκτες μας είτε στα καταστήματα τους ή σε κάποια εκδήλωση τους.

Αν ενδιαφέρεστε και εσείς για χορήγηση κερματοσυλλέκτη επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες στο +30 2104594078.

Ιδιώτες

Έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας φέρουμε ένα κερματοσυλλέκτη σε κάποια εκδήλωση σας ή εις μνήμην κάποιου αγαπημένου σας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τους κερματοσυλλέκτες μας σε διάφορα μεγάλα καταστήματα ανά καιρούς σε λίστα που θα ενημερώνεται στην παρούσα σελίδα.

Αν θέλετε να μας στηρίξετε μπορείτε να επισκεφτείτε τα καταστήματα Leroy Merlin στην Πειραιώς 165 & Ν. Φαλήρου όπου θα βρείτε και τον κερματοσυλλέκτη μας. Κάθε δωρεά μετράει.

Υπάρχουν πολλές μορφές συμβάσεων δωρεάς ακινήτου εν ζωή, οι οποίες διασφαλίζουν την έκφραση της επιθυμίας του δωρητή σχετικά με τη χρήση του και τον χρόνο εκποίησής του. μερικές μόνο από τις περιπτώσεις αυτές, είναι δυνατόν να περιγραφούν εδώ:

 • Δωρεά ψιλής κυριότητας: Το ακίνητο και το περιεχόμενό του περιέρχεται στο ίδρυμα μόνο μετά τον θάνατο του δωρητή.
 • Δωρεά με παρακράτηση του δικαιώματος ιδιοκατοίκησης του δωρητή: Η δωρεά αυτή, που ενδεχομένως μπορεί να συνοδεύεται από την καταβολή συμβολικού ενοικίου, είναι παρεμφερής με την προηγούμενη, αλλά μπορεί να διασφαλίζει στον δωρητή μια πιο συμφέρουσα φορολογική αντιμετώπιση.
 • Δωρεά με παρακράτηση του δικαιώματος ιδιοκατοίκησης του /των κληρονόμων του δωρητή εφ’ όρου ζωής: Οι κληρονόμοι δεν έχουν μεν το δικαίωμα εκποίησης του ακινήτου, εξασφαλίζεται όμως στέγη γι’ αυτούς όσον καιρό επιθυμούν να κατοικήσουν σ’ αυτό.
 • Δωρεά ποσοστού συνιδιοκτησίας: Το ίδρυμα δέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να λάβει μόνο ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας, είτε επειδή ο δωρητής επιθυμεί ο ίδιος να κρατήσει το υπόλοιπο ποσοστό ή να το δωρίσει σε άλλο ίδρυμα, είτε επειδή το υπόλοιπο ανήκει σε τρίτους (π.χ. τη σύζυγο του δωρητή). Ειδική συμφωνία ρυθμίζει ως και πότε το ίδρυμα θα αποκτήσει το υπόλοιπο ποσοστό ή και τη σχέση του με τον σημερινό συνιδιοκτήτη.

Πληροφορίες : law@xatzikiriakio.gr

Δωρεές αντί δώρου

Ο Γάμος και η Βάφτιση είναι μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές στη ζωή μίας οικογένειας. Το “Χατζηκυριάκειο” εκτιμά βαθύτατα την επιλογή των ατόμων που επέλεξαν να μοιραστούν τη χαρά τους και να μας κάνουν μέρος αυτής της ξεχωριστής στιγμής, κάνοντας μας εκείνοι και οι καλεσμένοι τους, δωρεά αντί δώρου.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια δωρεά αντί δώρου στο “Χατζηκυριάκειο”,  με τους παρακάτω τρόπους:

 • Με αναφορά του σκοπού δωρεάς και των λογαριασμών του Ιδρύματος στο προσκλητήριο σας.
 • Με χρηματική δωρεά με κατάθεση σε κάποιο λογαριασμό του ιδρύματος όπως περιγράφετε στην ενότητα κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
 • Με τη χρήση ενός κερματοσυλλέκτη. Η διαδικασία χορήγησης κερματοσυλλέκτη αναγράφεται στην ενότητα κερματοσυλλέκτες.
 • Διοργανώνοντας ένα τραπέζι για τα κορίτσια μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις λεπτομέρειες του τραπεζιού και παρέχετε τα υλικά για να κάνουμε ένα τραπέζι για τα κορίτσια μας και να γιορτάσουμε την χαρά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@xatzikiriakio.gr ή στο +30 210 45 15 387.

Δωρεές εις Μνήμην

Το “Χατζηκυριάκειο” νιώθει βαθύτατη συγκίνηση για όλα τα άτομα που σε μία πολύ δύσκολη στιγμή προσωπικής απώλειας και θλίψης, αποφάσισαν να μας στηρίξουν κάνοντας μία δωρεά εις μνήμην του αγαπημένου τους.

Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά εις μνήμην στο “Χατζηκυριάκειο, με τους παρακάτω τρόπους:

 • Με την χρήση ενός κερματοσυλλέκτη. Η διαδικασία χορήγησης κερματοσυλλέκτη αναγράφεται στην ενότητα κερματοσυλλέκτες.
 • Με χρηματική δωρεά με κατάθεση σε κάποιο λογαριασμό του ιδρύματος όπως περιγράφετε στην ενότητα κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
 • Διοργανώνοντας ένα τραπέζι για τα κορίτσια μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις λεπτομέρειες του τραπεζιού και παρέχετε τα υλικά για να κάνουμε ένα τραπέζι για τα κορίτσια μας εις μνήμη του αγαπημένου σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@xatzikiriakio.gr ή στο +30 210 45 15 387.

Φόρμα Χρηματικών Δωρεών:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρηματικές δωρεές επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@xatzikiriakio.gr ή στο 2104515387.